Referentie Annemarie Albersen Hondengedragstherapie

Kritische vragen en literatuur

“Drie jaar geleden was het tijd voor een hond in ons gezin. Maar hoe pak je dat aan? Welke hond past bij je gezin? Wat zijn je verwachtingen en mogelijkheden? Aan de ene kant voelde ik veel voor een hond met een verleden of een afgekeurde hulphond, maar aan de andere kant zou een pup ook erg leuk zijn!

Ik heb Annemarie gevraagd ons te helpen om er achter te komen waar ik nu eigenlijk naar op zoek was en hoe dit aan te pakken. Door middel van vele tips, kritische vragen en literatuur (m.n via sites) heeft ze mij op het juiste pad gezet en kon ik vol goede moed op zoek naar de juiste hond voor ons gezin. Het werd Puk, een zwart teefje kruising Labrador x Labradoodle. Toen ze ruim 7 weken was, hebben wij haar opgehaald.

Het opvoeden én wennen aan elkaar kon beginnen! Ook daar hielp Annemarie ons fantastisch bij door o.a. bij ons thuis te kijken naar het gedrag dat Puk liet zien, maar ook de interactie met het gezin. Puk was de eerste paar weken niet fit door een bacterie die ze uit het nest mee had genomen. Dit maakte dat ze slecht sliep en haar eten niet goed kon verdragen. Mede dankzij de ondersteuning door Annemarie is het gelukt om Puk de juiste zorg en aandacht te geven zodat ze uit kon groeien tot een sterke en ontzettend lieve hond.”

Patty Robben, bazin van Puk (kruising Labrador x Labradoodle)